Dla tych, którym tylko grill w głowie! Nowości i klasyki Sokołów – idealne na ruszt

 Grillowanie to jeden z ulubionych sposobów spędzania wolnego czasu wiosną i latem. W gronie rodziny i przyjaciół już samo przygotowanie dań z rusztu jest przyjemnością, a ich niepowtarzalny smak i aromat dostarczyć mogą prawdziwych kulinarnych zachwytów. Tym bardziej, że dziś możemy korzystać z niezwykle szerokiego asortymentu produktów grillowych. Wiele pysznych propozycji dla fanów grillowania przygotował Sokołów – to zarówno tradycyjne kiełbasy, mięsa w marynatach, jak i vege przysmaki.

    Grillowanie to prosty i szybki sposób, by przyrządzić wyśmienite dania. I choć klasyczne dania z rusztu, jak kiełbasy, kaszanki, marynowane mięsa nie tracą nic ze swojej popularności, to niezwykle chętnie sięgamy też po propozycje roślinne czy produkty inspirowane smakami świata. A wybór jest naprawdę duży!

Wyjątkowe nowości

Sokołów, jak co roku, proponuje smakowite klasyki, jak i oryginalne nowości, które zaspokoją oczekiwania wszystkich poszukujących różnorodności i ciekawych smaków. Kiełbasa śląska Sokołów, bez której wiele osób nie wyobraża sobie udanego grillowania, teraz dostępna jest w trzech nowych wersjach: Trzy pieprze (z dodatkiem pieprzu czarnego, zielonego i czerwonego), Meksykana (z dodatkiem suszonych płatków chili, dla wielbicieli pikantnych smaków) oraz Z boczkiem i smażoną cebulką (dla fanów tradycyjnych grillowych specjałów). Dla tych, którzy chcą urozmaicić grillowe menu warzywnymi przysmakami, Sokołów przygotował nowe propozycje z linii Z Gruntu Dobre – to Vege Kiszka ziemniaczana (z dodatkiem prażonej cebulki, która stanowi ciekawe urozmaicenie) oraz Vege Kaszanka gryczana (prawdziwy grillowy klasyk w wersji roślinnej).

Klasyka gatunku

Wiele osób przyzna z pewnością, że to, co najprostsze jest też najpyszniejsze. Dlatego nie wyobrażają sobie udanego grillowania bez przypieczonej, aromatycznej kiełbasy. Do tego wystarczy odrobina musztardy czy ulubionego sosu, prosta sałatka warzywna, kromka świeżego chleba – i można zasiadać 

do stołu! Dlatego w ofercie Sokołów dostępnych jest mnóstwo wariantów tego grillowego klasyka, tak, by każdy znalazł coś dla siebie. Podczas spotkań przy grillu nie może zabraknąć Kiełbasy Brockiej i Sokołowskiej wieprzowej. Kto nie zna ich przyjemnie chrupiącej po przypieczeniu skórki? Kiełbaski śląskie bez osłonki z linii Grill House to zaś doskonała propozycja dla tych, którzy preferują cienkie kiełbaski z uwagi na wygodę jedzenia lub… odpowiednio krótszy czas przygotowania na ruszcie. Amatorzy odrobiny pikanterii zasmakują w Kiełbaskach bałkańskich z kminkiem, gałką muszkatołową, pieprzem i czosnkiem. Natomiast na spotkania w większym gronie doskonale sprawdzi się Mix kiełbas na grilla, czyli zestaw zawierający kiełbasę na ruszt, kiełbasę węgierską pikantną oraz kiełbasę z serem. 

 

A jeśli nie kiełbasa, to…? Tu jedną z najczęstszych odpowiedzi będzie z pewnością … kaszanka! Prawdziwy grillowy klasyk, równie pyszny, co prosty do przyrządzenia i zaserwowania. Kaszanka gryczana Sokołów, o lekko pikantnym smaku, stanowi perfekcyjny duet z grillowaną cebulką. 

Zaś na amatorów pieczystego – i to wyjątkowo łatwego w przygotowaniu, bo już zamarynowanego w aromatycznych przyprawach, czekają karkówka i boczek. Sokołów proponuje je w dwóch wersjach – w plastrach lub rolowanej (na patyczkach bambusowych). Po przyrządzeniu pozostają kruche i soczyste.

Dla tych, którzy mają ochotę na roślinne smakołyki z rusztu, idealną propozycją będzie Vege Burger Z Gruntu Dobre. Można go podać zarówno w formie klasycznej, czyli w bułce, jak również na talerzu – np. z grillowanymi warzywami. Jest bezglutenowy, wyróżnia go ponadto wysoka zawartość białka i błonnika. 

Z myślą o fanach grillowania

Sokołów nie tylko dostarcza smakowitych produktów grillowych, ale również inspiruje do przygotowania pysznych dań z rusztu. – Chcemy pokazać, że grillowanie stwarza naprawdę szerokie możliwości kulinarne – mówi Marcin Bałanda, Dyrektor ds. PR i Komunikacji w Sokołów S.A. – Przekonujemy, że każdy może zostać mistrzem grilla! By to zrealizować będą niezbędne zarówno wysokiej jakości produkty, jak i praktyczne porady i ciekawe przepisy. Można je znaleźć na naszej stronie internetowej www.mistrzowiegrilla.pl oraz w bezpłatnym ebooku grillowym, który można pobrać na stronie https://ebook.sokolow.pl/. Ebook zawiera 10 przepisów na dania z grilla, inspirowane kuchniami świata oraz 5 typu street food, w tym m.in. na żeberka w sosie koreańskim, szaszłyk wołowy po izraelsku, japońską wołowinę teppanyaki, burgera z sosem mango-majo czy kultowe włoskie pulpeciki. Z całym asortymentem grillowym Sokołowa można się zapoznać na stronie www.mistrzowiegrilla.pl. Przygotowując się do grillowania, warto odwiedzić sklepy własne Sokołów, gdzie jest dostępna szeroka oferta produktów na ruszt.

Temat grillowania króluje także w social mediach firmy Sokołów. Dla wszystkich fanów smakołyków z rusztu firma zorganizowała na swoim fanpage konkurs, w którym można wygrać torby termiczne wypełnione pysznymi produktami na grilla. Sokołów promuje także swój grillowy asortyment w zabawnych postach w ramach kampanii „Dla tych, którym tylko grill w głowie”. Marka zachęca do wspólnego grillowania za pomocą pełnych kolorów i humoru animacji, zestawiając miłośników grillowania z… rusztem wypełnionym smakołykami. Kampanię można obejrzeć na profilach Sokołowa na Instagramie i Facebooku.

Ceny:

Kiełbasa śląska Trzy pieprze – ok. 17 zł/op. 550 g

Kiełbasa śląska Meksykana – ok. 11 zł/op. 550 g

Kiełbasa śląska Z boczkiem i smażoną cebulką – ok. 17 zł /op. 550 g

Vege kiszka Z Gruntu Dobre – 7 zł/op.

Kiełbasa Brocka – ok. 20 zł/op. 480 g

Kiełbasa Śląska – ok. 15 zł /op. 660 g

Kiełbaski śląskie bez osłonki – ok. 11 zł/op. 220 g

Kiełbaski bałkańskie – ok. 21 zł/op. 500 g

Kaszanka grillowa z boczkiem – 13 zł/op. 600 g

Vege burger Z Gruntu Dobre –  12 zł/op.

Boczek grillowany – 26 zł/op.

Zestaw grillowy – 20 zł/op. 420 g

 

O firmie Sokołów S.A.

”SOKOŁÓW” S.A. to jeden z największych producentów mięsa w Centralno-Wschodniej Europie i jeden z liderów branży w Polsce. Od lat wyznacza standardy i jest prekursorem zmian w sektorze mięsnym. Firma zatrudnia niemal 9 500 osób. Główna siedziba spółki mieści się w Sokołowie Podlaskim. W skład spółki wchodzi 8 zakładów produkcyjnych zlokalizowanych w: Sokołowie Podlaskim, Kole, Robakowie, Dębicy, Czyżewie, Jarosławiu, Tarnowie oraz Osiu.

Marka SOKOŁÓW to jedna z najcenniejszych polskich marek, doceniana przez konsumentów szczególnie za smak i wysoką jakość, co potwierdzają liczne nagrody i wyróżnienia – Ulubiona Marka Polaków, złote medale MTP Polagra Food oraz prestiżowy tytuł Solidnego Pracodawcy. 

Odsłony: 70