Popeyes przybija do nowego portu!
Sieć otworzy swoją restaurację w Gdyni

Nad polskie morze jeszcze w tym roku zawitają nowoorleańskie rytmy i gorący klimat prosto z ulic Luizjany. Popeyes ogłasza kolejne otwarcie tym razem nad Bałtykiem w Centrum Handlowym Gdynia Riviera.

Popeyes jest już znany mieszkańcom czterech miast Polski – chwilę temu smaki luizjany pokochali poznaniacy. Po hucznym otwarciu w stolicy Wielkopolski, przyszedł czas na odkrycie nowego lądu. czas na Gdynię! Mieszkańcy Trójmiasta jeszcze w tym roku będą mogli delektować się smakiem świeżego, soczystego kurczaka marynowanego przez 12 godzin, chrupiącej panierki, doskonałych dodatków i wyrazistych przypraw z Luizjany, które już pokochały miliony smakoszy na całym świecie.

Od dawna wiemy jak bardzo Popeyes jest wyczekiwany na Pomorzu. To z Trójmiasta płynęło najwięcej zapytań o restaurację. Zatem możemy już oficjalnie ogłosić – przybijamy do nowego portu! Otwieramy się w Gdyni!  mówi Kamila Węcka, Marketing Manager Popeyes w Polsce.

Poza pysznymi daniami, Popeyes to także niesamowita atmosfera, która pozwala gościom restauracji poczuć się jak w Nowym Orleanie. To czysta energia i eksplozja kulinarnej radości, tak też postrzegają ją jej wielbiciele.

Popeyes® powstał w 1972 roku w Nowym Orleanie w Luizjanie. Marka szybko podbiła serca gości w Stanach Zjednoczonych i na całym świecie, stając się jedną z największych sieci restauracji szybkiej obsługi. Dotychczas w Polsce Popeyes otworzył swoje restauracje we Wrocławiu, Szczecinie i trzy w Warszawie. Wszystkie spotkały się z entuzjastycznym przyjęciem gości. Dokładna data otwarcia restauracji w Poznaniu wraz z planowanymi atrakcjami zostanie podana  już wkrótce. Już teraz wiadomo, że nowo powstająca restauracja Popeyes stworzy w Poznaniu dziesiątki miejsc pracy i możliwości rozwoju kariery zawodowej w tworzącym się zespole ambitnych, zaangażowanych i wspierających się osób. Popeyes wciąż prowadzi rekrutację na różne stanowiska, a aktualne oferty pracy są dostępne na stronie internetowej https://popeyespolska.olx.pl.

___
Założony w Nowym Orleanie w stanie Luizjana w USA w 1972 roku, Popeyes® ma ponad 50-letnią historię i tradycję kulinarną. Kuchnia Popeyes® wyróżnia się unikalnym menu, w stylu luizjańskim. Sieć znana jest z doskonałego smaku kurczaka marynowanego w mieszance przypraw Louisiana Cajun, którego można spróbować w wersji łagodnej i pikantnej. W ofercie znajdziemy kanapki z kurczakiem czy rożne części panierowanego kurczaka. Nie zabraknie też dodatków typowych dla kuchni amerykańskiej. Przywiązanie sieci do dziedzictwa i aromatycznego, autentycznego jedzenia z Luizjany pozwoliła Popeyes® stać się jedną z największych na świecie restauracji szybkiej obsługi z kurczakiem, z prawie 4300 restauracjami w USA i na całym świecie. Popeyes jest spółką zależną Restaurant Brands International Inc. („RBI”), jednej z największych na świecie firm zajmujących się restauracjami szybkiej obsługi z ponad 40 miliardami dolarów rocznej sprzedaży w całym systemie i około 30000 restauracji w ponad 100 krajach. RBI jest właścicielem czterech najbardziej znanych i kultowych marek restauracji szybkiej obsługi na świecie – BURGER KING®, TIM HORTONS®, POPEYES® i FIREHOUSE SUBS®. Markę Popeyes do Polski wprowadza firma Rex Concepts. Aby dowiedzieć się więcej o marce Popeyes®, odwiedź stronę www.popeyespolska.com lub śledź nas na Facebooku, Tiktoku, Twitterze i Instagramie.