Da Grasso realizuje strategię rozwoju

Konin, Gdańsk-Przymorze i Bytom – to kolejne trzy miejscowości, w których od czerwca dostępna jest oferta Da Grasso. Największa franczyzowa sieć pizzerii w Polsce nie zwalnia tempa i ambitnie dąży do realizacji założeń strategicznych.

Restauracje Da Grasso, które w tym roku dołączają do sieci funkcjonują w ramach nowej oferty franczyzowej. To propozycja, które nie tylko odpowiada na aktualne potrzeby branży gastronomicznej, ale również stanowi istotne ułatwienie w procesie rozpoczęcia działalności. Da Grasso partycypuje bowiem w kosztach (do 50 proc.), udziela pełnego wsparcia administracyjnego i prawnego, gwarantuje szerokie działania marketingowo-promocyjne i pełne wsparcie już po uruchomieniu lokalu.

Transparentne warunki umowy to jeden z elementów, który pozwala sukcesywnie zwiększać liczbę lokali sieci w Polsce. Da Grasso nie tylko chce utrzymać tempo rozwoju, ale znacząco przyspieszyć ekspansję na rynku. Wynikiem intensywnej pracy, rozbudowy zespołu i zaangażowania nowych środków oraz działań marketingowych jest m.in. uruchomienie w czerwcu trzech nowych lokali w Bytomiu, Gdańsku i Koninie.

Kiedy odwiedzić nowe lokale Da Grasso?

Da Grasso w Koninie, Gdańsku i Bytomiu są otwarte siedem dni w tygodniu. Różnią się jednak godzinami pracy i charakterem lokalu.

  1. Da Grasso Gdańsk-Przymorze
  • Adres: Obrońców Wybrzeża 17, Gdańsk;
  • Godziny otwarcia: poniedziałek-czwartek, niedziela: 12-22, piątek-sobota: 12-23;
  • Menu/kontakt: www.dagrasso.pl/gdansk-przymorze, www.facebook.com/dggdanskprzymorze;
  • Lokal realizuje wyłącznie zamówienia z dostawą pod wskazany adres lub z odbiorem osobistym.
  1. Da Grasso Bytom
  • Adres: Rynek 12, Bytom
  • Godziny otwarcia: poniedziałek-czwartek: 11-22, piątek-sobota: 11-23; niedziela: 12-22;
  • Menu/kontakt: www.dagrasso.pl/bytom, www.facebook.com/DaGrassoBytom
  1. Da Grasso Konin
  • Adres: Przemysłowa 9 (V osiedle pawilon Rondo)
  • Godziny otwarcia: poniedziałek-czwartek: 11-22, piątek-sobota: 11-23; niedziela: 12-22;
  • Menu/kontakt: www.dagrasso.pl/konin, www.facebook.com/dagrassokonin

Pełne wsparcie dla Franczyzobiorców

Da Grasso od początku współpracy oferuje swoim partnerom pełne wsparcie, które rozpoczyna się już przy podpisaniu umowy franczyzowej, a nawet wcześniej – przy poszukiwaniu idealnego lokalu. Etap przygotowań kończy się uroczystym otwarciem, które otrzymuje znaczące zaplecze marketingowe
i sprzedażowe (m.in. poprzez konkursy i rabaty dla osób odwiedzających w tym dniu lokal).

Od tego momentu  otwarcia lokalu rozpoczyna się kolejny proces – tym razem oparty zarówno na promowaniu lokalu, wzmacniania sprzedaży, ale również budowania wizerunku i rozpoznawalności restauracji na rynku lokalnym. Właściciele lokalu pozostają w stałym kontakcie z centralą Da Grasso oraz mają wyznaczonego dedykowanego koordynatora, który odpowiada na pojawiające się pytania oraz pozwala pokonywać ew. pojawiające się przeszkody. Każdy lokal jest sukcesywnie promowany poprzez działania marketingowe (m.in. materiały BTL, kampanie wizerunkowe w Internecie, mediach tradycyjnych i reklamę OOH). Ważnym elementem wsparcia jest również specjalna akcja przeprowadzana zazwyczaj dwa-trzy miesiące od uroczystego otwarcia. Kampania „400 darmowych pizz do rozdania w każdy poniedziałek” skierowana jest do klientów nowo powstałych pizzerii Da Grasso. Oferta promowana jest za pomocą wyselekcjonowanych lokalnie różnorodnych nośników – zarówno w obszarze digital, jak i w sferze outdoor.

***

Da Grasso to największa franczyzowa sieć pizzerii w Polsce, w której skład wchodzi około 190 lokali w całym kraju. Aktualnie intensywnie się rozwija i poszukuje partnerów franczyzowych w kilkunastu miastach Polski m.in.: Oławie, Mielcu, Kościerzynie, Dębicy, Krośnie, Inowrocławiu, Lesznie, Gnieźnie, Świdnicy czy Tarnobrzegu. Więcej szczegółów można znaleźć na stronie: https://www.dagrasso.pl/franczyza.