KAMIS niezmiennie zachęca Polaków do kulinarnych eksperymentów. Tym razem marka zaprosiła do współpracy znanego twórcę kulinarnego – Michała Korkosza, szerzej znanego jako Rozkoszny. Efektem wspólnego działania jest zupełnie nowy typ produktów – posypki, które nie tylko służą jako mieszanka przypraw, ale mogą być stosowane do posypania gotowego dania, aby nadać mu nie tylko smak ale i rozkosznego chrupnięcia oraz stać się zwieńczeniem każdej potrawy. Linia obejmuje trzy wszechstronne posypki: Bomba Umami, Wędzone Chrupnięcie oraz Posypka Bajglowa do wszystkiego – autorskie kompozycje, które już od 26 czerwca będzie można znaleźć na sklepowych półkach.
KAMIS, wiodący producent przypraw, od lat zachęca Polaków do eksperymentowania w kuchni i odkrywania nowych ulubionych połączeń smakowych. Teraz, marka postanowiła jeszcze bardziej zmotywować konsumentów i postawić na innowacje, wchodząc we współpracę z jednym z najpopularniejszych twórców kulinarnych – Michałem Korkoszem, którego większość zna jako Rozkosznego. W tej współpracy postawiono na uniwersalność, innowacyjność i oczywiście rozkosz. Tak powstała kompletna nowość na rynku: uniwersalne posypki KAMIS.
Cieszy nas nie tylko wprowadzenie na rynek zupełnie nowej kategorii produktów, ale także możliwość pracy z osobą, która autentycznie kocha gotowanie i odkrywanie smaków. Połączenie naszej ekspertyzy oraz wysokiej jakości składników z pasją i zaangażowaniem Michała pozwoliło stworzyć produkty, których smak i tekstura nadają rozkoszy każdemu gryzowi – mówi Urszula Jasińska, Senior Brand Manager.
Od zawsze chciałem, by każde danie było wyjątkowym doświadczeniem. Smak to podstawa, ale równie ważna jest tekstura, która potrafi dopełnić całość. Z tą myślą powstało rozkoszne chrupnięcie – moje autorskie posypki, które mają dodać daniom nie tylko smaku, ale i przyjemnej chrupkości. Cieszę się, że współpraca z KAMIS pozwoliła mi przenieść swoje marzenia na talerze Polaków i sprawić, by każde danie stało się jeszcze bardziej rozkoszne! – mówi Michał Korkosz.
Już za chwilę na sklepowych półkach pojawią się trzy autorskie posypki Rozkosznego, stworzone z myślą o tym, by wzbogacić smak i być zwieńczeniem dosłownie każdego dania. Posypka Bomba Umami to chrupiące połączenie intensywnych smaków inspirowane umami, czyli w wolnym tłumaczeniu „esencją wyśmienitości”. W składzie znajdziemy m.in. prażoną cebulkę, sos sojowy, borowiki, suszone pomidory i pieczony czosnek, a całość dopełniają ziarna słonecznika, sezamu i maku. Drugą pozycją jest Posypka Wędzone Chrupnięcie o lekko serowym aromacie, która łączy chrupiący słonecznik i czarnuszkę z wyrazistymi, wędzonymi nutami papryki, czosnku pieczonego i chili chipotle nadaje daniom nie tylko chrupkości, ale też dymnej głębi. Na koniec Posypka Bajglowa do wszystkiego czyli ukłon w stronę kultowej przyprawy „everything bagel” to rozkoszna interpretacja amerykańskiego klasyka wśród smaku, urozmaicona czosnkiem pieczonym i czarnuszką. Wystarczy szczypta tego bukietu aromatycznych nut smakowych, by przenieść się wprost do Nowego Jorku.
Wprowadzeniu nowości produktowych na rynek towarzyszy kampania digital w mediach społecznościowych. Już od 26 czerwca dzięki posypkom KAMIS x Rozkoszny każde, nawet najprostsze danie zamieni się w czystą rozkosz.