Sprawdź przepis na udane Walentynki od PODRAVKA

Zbliżające się Walentynki to doskonała okazja, by zwolnić tempo i zrobić coś miłego – dla siebie i bliskich. Jednym z niezawodnych sposobów, by uprzyjemnić ten dzień jest przygotowanie wyjątkowej kolacji w domu. Często jednak pojawia się zagwozdka, jakie danie warto przyrządzić, by celebrować tę okazję. Z rozwiązaniem przybywa PODRAVKA i dzieli się przepisem na idealną, walentynkową kolację!

Para idealna? Makaron i passata!

Niezależnie od tego, czy spędzasz Walentynki z ukochaną osobą, przyjaciółmi, czy w swoim własnym towarzystwie, warto zadbać, aby był to dzień pełen przyjemności. Dostarczyć może jej na przykład pyszna, niecodzienna kolacja w domowym zaciszu. Na tę okazję, marka PODRAVKA poleca szczególnej uwadze perfekcyjny duet – makaron „2 minuty” z passatą pomidorową.  Przy pomocy tych dwóch składników, w łatwy sposób można przygotować pełne aromatu, smaczne danie – idealne na walentynkowy wieczór.

Dzięki makaronowi PODRAVKA, kolacja gotowa będzie w ekspresowym tempie. Innowacyjna formuła produkcji makaronu sprawia, że w zaledwie 2 minuty jest on gotowy do spożycia. Mimo tak krótkiego czasu gotowania, produkt zachowuje pełnię smaku i wartości odżywczych, a przy tym się nie rozgotowuje. Z kolei o perfekcyjne dopełnienie potrawy zadba PASSATA przecier pomidorowy. To produkt, który swój doskonały smak zawdzięcza wyłącznie naturze: powstał w 100% ze świeżych i aromatycznych pomidorów, dojrzewających w śródziemnomorskim słońcu. Nie zawiera dodatku soli, konserwantów i sztucznych dodatków.

Makaron z passatą pomidorową, przygotowany z najwyższej jakości składników, to propozycja, która sprosta nawet najbardziej wymagającym podniebieniom. Co więcej jest to też dobra baza, aby urozmaicić potrawę o swoje ulubione dodatki np. warzywa, mięso czy owoce morza. Poniżej można znaleźć przepis na aromatyczny makaron z passatą i kurczakiem:

Makaron Penne z sosem pomidorowym i kurczakiem

Składniki

  • 1 opakowanie makaronu penne „2 minuty” PODRAVKA
  • 1 opakowanie PASSATA przecier pomidorowy od marki PODRAVKA
  • 1 filet z kurczaka
  • 2 łyżki oliwy extra vergine
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 ostra papryczka
  • kilka listków bazylii
  • 4 łyżki tartego parmezanu

Przygotowanie

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Następnie na oliwie podsmażyć przekrojony na pół ząbek czosnku. Dodać pokrojony w kostkę filet z kurczaka oraz papryczkę. Wszystko razem smażyć, aż do złocistego koloru i dodać passatę PODRAVKA. Doprawić solą, wymieszać i gotować przez około 3 minuty. Na końcu dodajemy odcedzony makaron, mieszamy i gotujemy jeszcze przez około minutę.

Smacznego!