Żabka w nowym roku zaskakuje kolejnymi nowościami – tym razem w roślinnym wydaniu. Debiutujące w styczniu wegańskie przekąski to świetna opcja, która sprawdzi się na zimowe aktywności czy podróże w okresie ferii. Hot dog z kiełbaską roślinną, Falafel Rollo, Wegger burak, Foodini Odporność i Zupa na Drogę Szamamm to nowe propozycje objęte programem „Porcja DobreGO!”, którego celem jest ułatwienie dostępu do produktów wspierających zdrową dietę i styl życia.
Ferie to czas wielu podróży, podczas których zdecydowanym utrudnieniem jest mroźna i często śnieżna pogoda. Według danych Polskiej Organizacji Turystycznej aż 53% Polaków planuje wówczas wyjazd. Większość zdecyduje się spędzić wypoczynek w górach, ale niekoniecznie szusując na stoku. Idealnym przystankiem na trasie może okazać się zatem Żabka, która w całej Polsce posiada ponad 10 000 sklepów. Czekając na pociąg, autobus czy organizując przerwę podczas jazdy samochodem, warto skorzystać z opcji ciepłych przekąsek, które pomogą nam rozgrzać się w zimowe dni. W wybranych sklepach Żabka dostępne są kolejne, wegańskie przysmaki, które będzie można podgrzać też na miejscu – w sklepie.
– Kreując ofertę produktową marek własnych, Żabka skupia się na tworzeniu przekąsek i dań gotowych, wpisujących się w aktualnie panujące trendy żywieniowe. Bierze pod uwagę nie tylko różnorodne preferencje smakowe i przekonania klientów, ale również ich aktualne potrzeby. Zimą stawia na przekąski, które każdy będzie mógł podgrzać na miejscu i cieszyć się ciepłym posiłkiem w chłodne dni. Produkty marek własnych to nie tylko smaczne i szybkie dania, ale przede wszystkim pełnowartościowe posiłki na każdą porę, które dostarczą energię na cały dzień. – mówi Agnieszka Piskała-Topczewska, Doradca ds. dobrego żywienia Grupy Żabka.
Roślinne nowości w „Porcji DobreGO!” – nie tylko na ferie
Oferta produktowa Żabki została poszerzona o kolejne posiłki i przekąski skomponowane DLA Ciebie i ZA Ciebie. W styczniu sieć zrobiła ukłon w stronę miłośników kuchni roślinnej, stąd też wraz z początkiem 2024 roku na sklepowych półkach pojawiły się nowości, m.in Falafel Rollo, czyli bezmięsna wersja rollo. Na uwagę zasługuje również Wegger burak, czyli w 100% roślinny burger z nuggestami z buraka i kaszy pęczak oraz autorskim sosem wege ranch mayo. Nowością w Żabka Café jest też Hot dog z kiełbaską roślinną – szybka i ciepła przekąska, która dostarczy energii zarówno w podróży, jak i w przewie między zimowymi aktywnościami. Z kolei do popularnej linii funkcjonalnych płynnych przekąsek Foodini został dodany wariant Odporność wzbogacony witaminami i superfoods. Skład produktu bogaty między innymi w sok pomarańczowy czy przecier z mango dostarcza odpowiednią porcję witamin C i D, które są nieocenionym wsparciem organizmu w okresie zimowym.
Zupy to jedno z najbardziej lubianych przez klientów Żabki dań gotowych. Zupa na Drogę Szamaam to innowacyjne rozwiązanie, które dzięki specjalnie zaprojektowanej butelce, umożliwia bezpieczne podgrzanie produktu (np. w kuchence mikrofalowej) bez konieczności jego przelewania do innego naczynia. Każdy klient może to zrobić samodzielnie i to na miejscu – w sklepie. Zupa w butelce dostępna jest w dwóch wariantach smakowych: pomidorowym i dyniowym. Produkty nie zawierają substancji konserwujących ani sztucznych barwników.
Spędzanie ferii w domu nie wyklucza korzystania z zewnętrznych zimowych aktywności. W tym przypadku również warto pamiętać o ciepłej i dobrej przekąsce, która nie tylko rozgrzeje w mroźną pogodę, ale również dostarczy odpowiednią ilość zbilansowanych wartości odżywczych, zapewniając tym samym energię potrzebną w ciągu dnia.
Dlaczego warto sięgnąć po „Porcję DobreGO!”?
Produkty objęte programem żywieniowym „Porcja DobreGO!” od 2023 roku czynią dobre żywienie łatwiejszym i smaczniejszym. Gotowe posiłki nie tylko opowiadają na rozmaite preferencje smakowe, ale także są dostosowane do różnych stylów życia i na każdą porę dnia.
Warto więc spojrzeć na kolejną porcję nowości od Żabki, aby móc w pełni cieszyć się zimowym czasem.