W maju w ramach akcji „Dzielimy się tym co dobre” marka Hochland ponownie zorganizowała warsztaty kulinarne dla dzieci z placówki objętej Programem Pajacyk. Celem warsztatów było podkreślenie roli drugiego śniadania we właściwym odżywianiu najmłodszych i jego wpływu na ich rozwój. Dlatego podczas warsztatów, dzieci razem z ekspertką ds. żywienia – Małgosią Śmiechowicz i laureatem Master Chef Junior – Stasiem Zawłockim, przygotowały pożywne przekąski na drugie śniadanie do szkoły, a że mamy sezon na jedzenie w plenerze to przygotowały także inspirujące potrawy dla dzieci na grilla!
Dzieci z placówki „Serduszko dla dzieci” z pewnością na długo zapamiętają spotkanie z marką Hochland. Menu warsztatów było bardzo urozmaicone i dało dzieciakom duże pole do popisu. Podopieczni razem Małgosią oraz Stasiem, w pięknych fartuchach i czapkach kucharskich, przygotowali pyszne burgery i szaszłyki z kurczakiem, serem i grillowanymi warzywami, a na deser wyśmienite pralinki, zwane kulkami mocy z serka Kanapkowego śmietankowego i czekoladowego z wiórkami kokosowymi i owocami liofilizowanym. Po popisach kulinarnych dzieci otrzymały lunchboxy wraz z naklejkami, dzięki którym mogły opisać je swoim imieniem i pięknie udekorować, a następnie do spersonalizowanych lunchboxów włożyły przygotowane razem ze Stasiem tortille z ulubionym serem, warzywami lub owocami.
Wiemy, że właściwe odżywianie jest bardzo ważne w rozwoju dzieciaków. Dlatego we współpracy z Polską Akcją Humanitarną i programem Pajacyk, Hochland ufunduje 150 000 posiłków dla potrzebujących dzieci. Pomagając w zmniejszaniu skutków niedożywienia wspieramy młode pokolenie i dajemy szansę, aby mogło w pełni wykorzystać swój potencjał. Wierzymy w zapał młodych ludzi do realizacji ich pasji i marzeń. Nie ukrywamy, że patrząc na ich roześmianie buzie – jesteśmy bardzo szczęśliwi. To nas utwierdza w przekonaniu, że takie działania mają sens! – mówi Jagoda Pietrucha, Kierownik Marki w Hochland Polska.