Hochland Kanapkowy czekoladowy na podium w konkursie „Smakuje dzieciom”

Podczas ostatniego Polskiego Kongresu Serowarskiego, w  którym uczestniczyło ponad 250 przedstawicieli tego sektora, nie zabrakło najwyższych wyróżnień dla firmy Hochland Polska i  produktów z jej szerokiej oferty. W  konkursie „Smakuje dzieciom” w odsłonie ‘Open’ w  kategorii ‘Małe co nieco’ srebrny medal otrzymał Hochland Kanapkowy czekoladowy.

W konkursie „Smakuje dzieciom” jurorami są dzieci, a  dokładnie uczniowie Szkoły Podstawowej nr 4 w  Żorach, którzy wybierają ich zdaniem najsmaczniejsze produkty. Tym razem mali eksperci uznali, że na drugie miejsce w kategorii ‘Open’ zasługuje serek Hochland Kanapkowy czekoladowy. Jak mówi Jacek Wyrzykiewicz, PR  & Marketing Services Manager w Hochland Polska: Kremowy serek twarogowy Kanapkowy czekoladowy to przekąska z charakterem dla entuzjastów słodkich smaków. Jest aksamitny i niesamowicie czekoladowy, ma krótką listę składników i dłuuugą listę zastosowań.

Przekonaj się sam/a, jak wyjątkowy jest Hochland Kanapkowy czekoladowy. Święta tuż tuż, a to super okazja, by przygotować dla gości pyszne babeczki, które skradną serca nie tylko dzieciaków!

Babeczki waniliowe z kremem z serka Hochland Kanapkowy czekoladowy

Czas przygotowania: 40 minut
Ilość: 12 sztuk

Składniki:

na babeczki:

  • 250 g mąki pszennej
  • 80 g cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
  • 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 50 g oleju rzepakowego

na krem:

  • 200 g serka kremowego czekoladowego Hochland Kanapkowy
  • 150 g owoców (borówki, maliny, truskawki)
  • 2 kostki gorzkiej czekolady

Przygotowanie:

Mąkę, proszek do pieczenia i cukier z wanilią mieszamy. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy olej i jogurt. Łączymy z mąką i wszystko mieszamy łyżką do uzyskania gładkiej masy. Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy do każdej ciasto do 2/3 wysokości. Babeczki pieczemy w  piekarniku nagrzanym do 180*C przez 20-25 minut. Studzimy. Serek kremowy mieszamy, żeby nie miał grudek, przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki i szprycujemy krem na każdą babeczkę. Na wierzch układamy pokrojone owoce i ścieramy na tarce czekoladę.