Ciasto w 5 minut

Oto najlepszy dowód na to, że smaczny deser wcale nie musi być czasochłonny i trudny. Ciasto w 5 minut z pewnością spodoba się wszystkim zabieganym i początkujących kucharzom. Cała praca przy tym placku ogranicza się właściwie do zmieszania składników i wstawienia go do piekarnika. Ciasto najlepiej smakuje z sezonowymi owocami. Możesz sięgnąć po te, które akurat masz pod ręką. Doskonale sprawdzi się rabarbar, truskawki, maliny, jabłka lub śliwki. Ciekawym rozwiązaniem będzie również wymieszanie kilku gatunków owoców.

Składniki

Ciasto w 5 minut

  • 420 g mąki krupczatki
  • 400 g mąki pszennej
  • 500 ml mleka
  • 400 g cukru
  • 3 jajka
  • 130 g oleju
  • 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka pasty waniliowej
  • 16 g cukru waniliowego

Dodatkowo

  • dowolne owoce sezonowe (np. maliny, truskawki, rabarbar, porzeczki lub jagody)
  • 2 łyżki mąki

Składniki

Ciasto w 5 minut

  • 420 g mąki krupczatki
  • 400 g mąki pszennej
  • 500 ml mleka
  • 400 g cukru
  • 3 jajka
  • 130 g oleju
  • 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka pasty waniliowej
  • 16 g cukru waniliowego

Dodatkowo

  • dowolne owoce sezonowe (np. maliny, truskawki, rabarbar, porzeczki lub jagody)
  • 2 łyżki mąki

Odsłony: 15